Duitse markt

Ambitie toekomst: verovering Duitse markt

In de zomermaanden trekken veel van onze oosterburen in westelijke richting. De Nederlandse stranden hebben nog steeds grote aantrekkingskracht op Duitse badgasten. Sinds kort is er ook een beweging in oostelijke richting zichtbaar. De Duitse markt is voor aannemers en projectontwikkelaars een paradijs voor hun dadendrang. Het spreekt voor zich dat adviesbureau Van Meijl-Verhaegh in hun kielzog deze Duitse markt ook wil veroveren. De eerste stappen zijn met de opening van een vestiging in Kleve succesvol ingezet.

Werken volgens Eurocodes

Sinds 1 april 2012 is het nieuwe Bouwbesluit van kracht voor constructeurs. Consequentie hiervan is dat we stalen en betonnen constructies voortaan volgens de Eurocode moeten berekenen. Eurocodes zijn Europese normen die zijn opgesteld door het Comité Européen de Normalisation (CEN). Uiteraard hebben wij ons stap voor stap voorbereid op deze nieuwe regelgeving. Dankzij de Eurocodes is het veel gemakkelijker geworden om ook buiten Nederland een bijdrage te leveren aan bouwprojecten.

Toonaangevende software

Ter voorbereiding op het buitenlandse avontuur heeft adviesbureau Van Meijl-Verhaegh de keuze gemaakt van 3D-softwarepaketten afgestemd op de Duitse markt. Sinds 1 februari maken onze constructeurs gebruik van RFEM, een toonaangevende 3D-rekenpakket in Duitsland. Dit pakket is helemaal toegesneden op de Eurocode en dus onmisbaar voor onze plannen. Ook de keuze van het 3D-tekenpakket Tekla Structures sluit naadloos aan op onze ambitie. Sinds kort werken we alle beton- en staalconstructies voor agrarische gebouwen in Duitsland uit met dit krachtige 3D-pakket.