Vrijdag 27 oktober gesloten

Bij Ekowood worden houten wand- vloer en dakelementen gemaakt in hun eigen fabriek. Samen met Ekowood werken wij al sinds 2016 aan de realisatie van verschillende woningbouwprojecten door heel Nederland. Allen gebouwd volgens hun eigen duurzame woonconcept.

Project Switi Fase 3C betreft een project van 24 rijwoningen en 45 appartementen volledig opgebouwd uit een houten constructie. De rijenwoningen hebben 3 bouwlagen, de appartementen 8 bouwlagen. Het ontwerp is van HOH architecten, ontwikkeling door BPD en uitvoering door Ekowood. De constructie is opgebouwd uit een combi van CLT, gelamineerd hout en LVL. Zelfs het trappenhuis en liftschacht is van hout.

Uniek aan dit concept is dat het project is opgebouwd uit meer dan 1500 elementen die allemaal geprefabriceerd zijn in de fabriek van Ekowood in Beringe. De CLT is op maat gemaakt door Derix gelijmde Houtconstructies. Zelfs de gevelbekleding van Bamboe is prefab aangebracht waardoor er in zeer korte tijd en ook nog eens steigerloos gebouwd kan worden.

De bovenbouw is net voor de bouwvak opgestart en de appartementen bereiken aan het eind van deze maand al het hoogste punt, en dat met een gevel die al volledig af is. De montage van de woningen is in opstartende fase, de elementen worden nog volop geproduceerd in Beringe.

Wij als bureau zijn al sinds 2019 betrokken bij het project. We hebben van voorontwerp tot uitvoeringsfase een intensieve rol gehad in de totstandkoming van dit project. Voor de woningen verzorgen wij de engineering, van rekenwerk tot het maken van de werktekeningen voor de fabriek. Voor de appartementen hebben wij de berekening van de fundering en de gevelelementen verzorgd. Daarnaast hebben we ook hier de uitvoeringstekeningen gemaakt van de damwand, fundering en alle wand- en vloerelementen geproduceerd door Ekowood Fabriek. De houten draagconstructie is een samenwerking met Constructief adviesbureau Geuijen en Ripkens Wiesenkämper Beratende Ingenieure.

 

72.jpg

Ga terug naar het overzicht

72.jpg
72.jpg