Duitse markt

Certificaat voor Duitsland

Per 1 januari 2019 nieuwe wetgeving voor het mogen berekenen van constructies in Duitsland. Met onze GmbH voldoen we hier ook aan. Aangetoond dient te worden dat 3 noemenswaardige projecten zijn geprüft door een erkend prüfstatiker. Afgelopen jaren zijn door ons bureau diverse projecten beoordeeld. Zodoende is Ib Glinka erkend als “qualifizierter tragwerksplaner. Hetzelfde proces gaan we nu voor nog meer medewerkers in gang zijn. Opleiding, minimale ervaring en aantoonbare geprüfte projecten zijn van belang voor deze erkenning. Mogelijk kunnen we iets betekenen voor nieuw te bouwen projecten in Duitsland. Voor meer info kan met Ib Glinka of Pieter van Meijl contact opgenomen worden.

Ambitie toekomst: verovering Duitse markt

In de zomermaanden trekken veel van onze oosterburen in westelijke richting. De Nederlandse stranden hebben nog steeds grote aantrekkingskracht op Duitse badgasten. Sinds kort is er ook een beweging in oostelijke richting zichtbaar. De Duitse markt is voor aannemers en projectontwikkelaars een paradijs voor hun dadendrang. Het spreekt voor zich dat adviesbureau Van Meijl-Verhaegh in hun kielzog deze Duitse markt ook wil veroveren. De eerste stappen zijn met de opening van een vestiging in Kleve succesvol ingezet.

Werken volgens Eurocodes

Sinds 1 april 2012 is het nieuwe Bouwbesluit van kracht voor constructeurs. Consequentie hiervan is dat we stalen en betonnen constructies voortaan volgens de Eurocode moeten berekenen. Eurocodes zijn Europese normen die zijn opgesteld door het Comité Européen de Normalisation (CEN). Uiteraard hebben wij ons stap voor stap voorbereid op deze nieuwe regelgeving. Dankzij de Eurocodes is het veel gemakkelijker geworden om ook buiten Nederland een bijdrage te leveren aan bouwprojecten.

Toonaangevende software

Ter voorbereiding op het buitenlandse avontuur heeft adviesbureau Van Meijl-Verhaegh de keuze gemaakt van 3D-softwarepaketten afgestemd op de Duitse markt. Sinds 1 februari maken onze constructeurs gebruik van RFEM, een toonaangevende 3D-rekenpakket in Duitsland. Dit pakket is helemaal toegesneden op de Eurocode en dus onmisbaar voor onze plannen. Ook de keuze van het 3D-tekenpakket Tekla Structures sluit naadloos aan op onze ambitie. Sinds kort werken we alle beton- en staalconstructies voor agrarische gebouwen in Duitsland uit met dit krachtige 3D-pakket.