Houtbouw
Staalbouw
Betonbouw
Woningbouw
Industriële bouw
BIM

BIM

Tekenen en rekenen in 3D heeft de toekomst

De tekentafel en de rekenmachine vormden jarenlang het belangrijkste gereedschap van de tekenaars en constructeurs van adviesbureau Van Meijl-Verhaegh. De tijd van ambachtelijk tekenen en rekenen is voorgoed voorbij. Op maat gesneden softwareprogramma's hebben hun intrede gedaan. Stap voor stap is het bedrijfsproces gegroeid naar driedimensionaal (3D) tekenen en rekenen.

BIM

Inzichtelijk ontwerp

Tekenen en rekenen in 3D heeft het werk van de constructeurs een nieuwe dimensie gegeven. Een dimensie waar ook partners in het bouwproces de vruchten van plukken. Een 3D-ontwerp maakt het bouwproces veel inzichtelijker. Deze nieuwe manier van werken sluit aan bij de zogenoemde BIM-werkmethodiek. Deze afkorting staat voor Bouwwerk Informatie Model. Met BIM realiseren we virtueel het volledige bouwproject, voordat de bouw daadwerkelijk van start gaat.

BIM heeft de toekomst. Complexe knooppunten worden eerder zichtbaar. Complexe knooppunten die in 2D-tekeningen niet te zien zijn, kunnen dankzij tekeningen en berekening in 3D eerder inzichtelijk gemaakt worden.

Van Meijl en Verhaegh

Functie van onderlegger

Leuke bijkomstigheid van de 3D-tekeningen is een nieuwe functie ervan op de bouwplaats. Zowel hoofdaannemers als onderaannemers gebruiken de tekeningen als onderlegger voor hun werkzaamheden. Daarmee hebben ze een veel grotere meerwaarde gekregen dan de ambachtelijke tekeningen die constructeurs vroeger op de tekentafel maakten.

Tekla Structures wordt door ons bureau ingezet om efficiente 3D tekeningen te maken. Ons bureau levert een waardevol BIM met een hoge mate van nauwkeurigheid en kwaliteit vanuit essentie van engineering, waar onze projectpartners uitstekend mee verder kunnen.

Trimble Connect wordt door ons bureau ingezet voor projectsamenwerking. De gehele bouwkolom kan hun modellen combineren, conflicten identificeren en allerlei projectgebonden informatie met elkaar delen in een gemakkelijk te gebruiken 3D omgeving.

Project samenwerking / modellen combineren

Trimble Connect is professionele software voor projectsamenwerking in de bouw en constructie. De gehele bouwkolom kan hun modellen combineren, conflicten identificeren en allerlei projectgebonden informatie met elkaar delen in een gemakkelijk te gebruiken 3D omgeving. Het bekroonde Trimble Connect is gratis te downloaden.

Wat je kan met Trimble Connect:

  • Live samenwerken en communiceren met alle projectleden
  • Modellen combineren van verschillende disciplines in een enkel project model
  • Conflicten vermijden op de bouwplaats door het uitvoeren van geautomatiseerde clash-detection
  • Oplossingen voor clashes en andere waardevolle informatie direct delen en communiceren

DOWNLOAD TRIMBLE CONNECT DOWNLOAD DE HANDLEIDING

ENKELE PROJECTEN