Over ons

De geschiedenis van het adviesbureau Van Meijl-Verhaegh begint in 2004. In dat jaar worden Adviesburo van Meijl BV en Verhaegh Advies BV samengevoegd. Liefst 11 en 18 jaar ervaring komen bij elkaar om zodoende nog beter aan de wensen van beide relaties te voldoen. Een gouden greep blijkt.

Toch gaan we even terug in de tijd. Geer Verhaegh begint zijn adviesbureau namelijk in 1988. In februari van dat jaar vestigt hij zich in een leegstaand café in Maasbree. In het café langs de kerk werkt Geer ‘slechts’ een jaar. Vrij snel daarna verhuist hij naar een kantoorruimte midden in het Limburgse dorp. Vlak voor het millennium verhuist de Limburgse ondernemer nog één keer. Dit keer naar de huidige locatie aan Baarlosestraat 29a, eveneens in Maasbree.

BIM

Pieter van Meijl start in 1995 zijn eigen bureau. Boven de ijzerwarenwinkel van zijn moeder aan de Lambertusstraat in Someren-Eind gaat Pieter aan de slag. Na een klein uitstapje in 1997 naar de Hazelaar, ook in Someren-Eind, keert de Brabantse ondernemer in september 2000 terug naar de Lambertusstraat, de locatie waar het adviesbureau nog altijd te vinden is.

In 2003 komen beide bedrijven met elkaar in contact. Een reden voor het kruisen van de wegen is simpel. Pieter komt in die tijd tekencapaciteit tekort en Geer rekencapaciteit. Na een jaar samenwerken neemt de ondernemer uit Someren-Eind het adviesbureau uit Maasbree over en sindsdien vormen zij een fantastisch team samen met al het personeel en uiteraard enkele stagiaires, want adviesbureau Van Meijl-Verhaegh is natuurlijk een erkend leerbedrijf.

ONZE MEDEWERKERS

Guus Deussen
Senior Projectleider - Someren
Adnan Kucukakyuz
Tekla Bim Modelleur - Someren
Twan de Regter
Constructeur / Tekla Bim Modelleur - Someren
Kai Peeters

Constructeur - Someren

Erik Baten
Tekla Modelleur - Maasbree
Geer Verhaegh
Vestigingsleider - Maasbree
Ib Glinka

Directeur / Constructeur - Maasbree

Jens Leenders
Constructeur - Maasbree
Pascal Peeters
Constructeur - Maasbree
Sam Wijnands
Constructeur - Maasbree
Luc van Roij
Constructeur - Maasbree
Paul Poortvliet
Constructeur / Tekla Bim Modelleur - Maasbree
Wiel Kleuskens
Tekla Modelleur - Maasbree
Anja van Meijl-Hurkmans
Receptie / Administratie - Someren
Yvonne van Meijl

In dierbare herinnering + 22-05-2023

Pieter van Meijl
Directeur / Constructeur - Someren
Ot van Gruisen
Tekla Bim Modelleur - Maasbree
Stephanie Glinka

Receptie / Administratie - Someren

Tim de Wit

Constructeur - Maasbree

Janet Alvares

Tekla Bim Modelleur – Maasbree

Ahmed Wali Lalie

Junior Constructeur - Someren

Van Meijl en Verhaegh

Duitse markt

Sinds 2015 opereren wij met Van Meijl Verhaegh Ingenieursbüro GmbH op de Duitse markt. Wij adviseren en construeren op het gebied van constructies, voornamelijk voor Nederlandse ondernemingen en of particulieren, die willen bouwen in Duitsland.

In het overgrote gedeelte van Duitsland, dienen de constructies berekend te worden door een “qualifizierte Tragwerksplaner”, vergelijkbaar met in Nederland de “Registerconstructeur”.
Zodoende is Ib Glinka erkend als “qualifizierter Tragwerksplaner” (qTWP) en zijn enkele collega’s bezig met dezelfde aanvraag/erkenning.

Het merendeel van de te realiseren projecten, zullen gecontroleerd moeten worden door een erkende “Prüfstatiker”, de controlerende constructieve instantie in Duitsland. Hier werken wij, in enkele deelstaten in Duitsland, met enkele Prüfers nauw samen, om zo sneller het project vergund te krijgen.

Mogelijk kunnen wij iets betekenen voor nieuw te bouwen projecten in Duitsland. Voor meer info kan met Ib Glinka of Pieter van Meijl contact opgenomen worden.

02 / 1988
Oprichting
Verhaegh Advies
08 / 1995
Oprichting
BOUWKUNDIG ADVIESBURO VAN MEIJL
01 / 1997
VERHUIZING NAAR
DE HAZELAAR
09 / 2000
VERHUIZING NAAR DE LAMBERTUSSTRAAT
03 / 2004
OVERNAME
VERHAEGH ADVIES
04 / 2012
INVOERING EUROCODE
05 / 2018
VERBOUWING MAASBREE
09 / 2019
VERBOUWING SOMEREN
08 / 2020
25 JARIG
ONDERNEMERSSCHAP PIETER VAN MEIJL
11 / 2020
WIJZIGING
HUISSTIJL SOMEREN
11 / 2020
WIJZIGING
HUISSTIJL MAASBREE
1 / 2023
DIRECTIE
UITBREIDING

Van Meijl - Verhaegh in de media

Houtbouw heeft een duurzame toekomst.

Adviesbureau Van Meijl-Verhaegh viert 25-jarig bestaan 'Ik kijk met trots terug'

Het is 1 augustus 1995. Een bloedhete dag. Met uitschieters naar de 32 graden ligt het merendeel van de bevolking aan het strand of in de tuin. Pieter van Meijl niet, hij start met veel trots op die dag zijn eigen bedrijf aan de Lambertusstraat in Someren-Eind. Boven de ijzerwarenwinkel van zijn moeder gaat de jonge Pieter aan de slag. 25 jaar later is adviesbureau Van Meijl - Verhaegh een begrip in de bouwwereld.
 

3D Tekenen: Een nieuwe dimensie in het bouwproces

Een rekenmachine en een tekentafel, jarenlang het belangrijkste gereedschap van de tekenaars en constructeurs van adviesbureau Van Meijl-Verhaegh, maar die tijden zijn voorbij. De automatisering heeft de laatste jaren definitief zijn intrede gedaan. Zo is er in Someren-Eind en Maasbree stap voor stap de overstap gemaakt naar driedimensionaal (3D) tekenen en berekenen. Een grote en belangrijke vooruitgang, volgens het personeel van adviesbureau Van Meijl-Verhaegh.

ENEXIS EN VAN MEIJL-VERHAEGH: EEN BLIK OP DE TOEKOMST

In 2030 moet Nederland zoveel mogelijk energieneutraal zijn, in 2050 is het de bedoeling dat dit hele proces is afgerond. Dat klinkt ver weg, maar voor netbeheerder Enexis een grote uitdaging. Samen met Van Meijl-Verhaegh gaan zij deze uitdaging aan en richten zij hun blik op de toekomst.

Erkend leerbedrijf afstuderen

Een erkend leerbedrijf waar je alle kansen krijgt om jezelf te ontplooien, dat is nog eens stage lopen. Bij Van Meijl Verhaegh kan het allemaal, van een groots afstudeerproject tot aan het realiseren van een heel nieuw script voor de bouwwereld. Voor stagiair Kai Peeters is het duidelijk: ‘Ik wil hier blijven werken’.