Over ons

Sinds 1 januari 2004 zijn Bouwkundig Adviesburo van Meijl BV en Verhaegh Advies BV onderdeel van P.H.M. van Meijl Beheer BV. Hierdoor werden 11 en 18 jaar ervaring samengevoegd, om zodoende nog beter aan de wensen van beide relaties tegemoet te komen. In het jaar 2004 en 2005 is geïnvesteerd om beide bedrijven goed op de toekomst voor te bereiden. Kennis, automatisering en administratie zijn intussen geheel op elkaar afgestemd. De identiteit van beide bedrijven naar de eigen relaties heeft dezelfde kwaliteit behouden en onze diensten kunnen nog steeds beter afgestemd worden op de wensen van deze relaties. Na 2 jaar van degelijke en diepgaande voorbereiding leek het ons verstandig om in 2006 onder dezelfde handelsnaam verder te gaan met een nieuwe huisstijl.  
“Adviesbureau van Meijl – Verhaegh” adviseurs in beton-, staal- en houtconstructies. 
In 2013 zijn we 25 jaar bezig om onze relaties te voorzien van advies.
De vestiging in Maasbree beschikt over 4 constructeurs en 2 tekenaars. De vestiging in Someren-Eind beschikt over 2 constructeurs en 2 tekenaars. Bij beide vestigingen biedt een administratieve kracht de benodigde ondersteuning. Op elke vestiging is een stagaire aanwezig van Fundeon of Gilde opleidingen. Wij zijn een erkend leerbedrijf.

Adviesbureau van Meijl – Verhaegh heeft een breed georiënteerde relatiekring:
Woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, architecten, aannemers, bouwkostenadviesbureaus, bouwmanagementbureaus, staalbouwbedrijven en particulieren behoren tot onze relatiekring. 

Projecten waarin wij onze relaties van advies voorzien zijn:
– Industriële gebouwen met kantoorruimten
– Kantoorgebouwen– Woningen
– Woningbouwprojecten
– Appartementen met eventuele parkeergarages
– Schoolgebouwen
– Overheidsgebouwen
– Zwembaden
– Agrarische gebouwen, stallen e.d.
– Composteringsgebouwen
– Schaderapportages
– Hijsbalkconstructies

Onze beide bureaus zijn volledig geautomatiseerd. Voor het bepalen van de dimensionering van beton-, staal- en houtconstructies gebruiken onze constructeurs RFEM voor nationale en internationale projecten. Technosoft toonaangevende software in Nederland voor ons vakgebied, zal mede voor Nederlandse projecten worden ingezet.

Adviesbureau van Meijl - Verhaegh heeft gekozen voor RFEM, toonaangevend 3D rekenpakket in Duitsland. RFEM ondersteund alle europese nationale bijlages en kan zodoende binnen de organisatie breed worden ingezet. Internationaal worden binnen onze organisatie projecten uitgewerkt in Duitsland, China, Rusland, Canada en Australie. In de loop van 2013 zal RFEM voor alle internationale en nationale projecten worden ingezet.

RFEM zal ingezet worden voor:
- Industrieële gebouwen
- Kantoor gebouwen
- Agrarische gebouwen
- Composteringsgebouwen
- Kelderconstructies
- Plaatfunderingen
- In het werk gestorte betonconstructies

De tekenaars gebruiken AutoCad 2015, voor 3D tekeningen wordt gebruik gemaakt van Tekla Stuctures Engineering. De verzorging van tekeningen en berekeningen hebben een zeer hoge prioriteit, alsmede het berekenen en naar de meest economische en verantwoorde oplossingen zoeken. Ook werkt het bureau op verzoek nauw samen met architectenbureaus. Projecten kunnen vanaf de schetsfase door ons bureau van advies worden voorzien. Een betere onderlinge afstemming tussen architect en constructeur is het resultaat, dit zowel op gebied van de constructieopzet als op de bestektekeningen alsmede het verschaffen van informatie op tekeningen geleverd door ons bureau. Door de automatisering is het eenvoudig om projecten, gerealiseerd door architecten op een CAD systeem, te gebruiken als basistekening. Onderlinge uitwisselingen zijn op deze manier eenvoudig en doeltreffend. Dit werkt kwaliteitverhogend voor opdrachtgevers en uitvoerders. Vooruitstrevend denken en werken is te zien als één van de belangrijke uitgangspunten van ons bureau.
Eind 2013 worden alle industrieële-, kantoor- en agrarische gebouwen in 3D uitgewerkt. Tevens vinden dan uitwisselingen plaats tussen 3D rekenen en 3D tekenen.

In 2014 is doelstelling bereikt om 3D tekenen nog verder in te zetten. Samenwerking met onze relaties en bouwpartners is verder ingezet. in nauwe samenwerking met werkvoorbereiders zijn uitvoeringstekening in 3D gerealiseerd. 3D tekeningen van andere bouwpartners zijn middels Tekla Bimsight samengevoegd om eventuele conflicten te kunnen constateren.

Doel voor 2015 is, om samenwerking met onze relaties en andere bouwpartners nog verder in te zetten. Zorgdragen dat in het voortraject alles goed op elkaar wordt afgestemd en faalkosten op bouw hierdoor tot een minimum wordt beperkt.